A gombához:
125 g juhtúró
5 db tölteni való, nagy fejű gomba
2 db salotta hagyma
2 db fokhagyma
1-2 ek olívaolaj
1 csokor petrezselyem
1 db chili paprika
A sajtszószhoz:
15-20 dkg reszelt cheddar sajt
4 dl tejszín
2 dl fehérbor
1 db salotta hagyma
2 ek olívaolaj
1 csokor petrezselyem
reszelt szerecsendió
Só, bors
A gombák tönkjét kiszedjük és egy kissé kikaparjuk a belsejét. A kiszedett részeket egy késes aprítóba tesszük és ledaráljuk. Felforrósított serpenyőbe olívaolajat öntünk és megpirítjuk rajta a finomra aprított hagymát, fokhagymát és a gombapürét. Hozzáadunk finomra vágott petrezselymet és felkarikázott chili paprikát. Beletesszük a juhtúrót is és elkeverjük, összesütjük a gombás alappal. Sózzuk, borsozzuk és megtöltjük vele a gombafejeket.
Felaprítjuk a hagymát és megfuttatjuk olívaolajon. Felöntjük fehérborral, tejszínnel és hozzáadjuk a sajtot, aprított petrezselymet, reszelt szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk és kb. 20 percig alacsony lángon főzzük.
A mártást egy hőálló tálba öntjük, belehelyezzük a gombfejeket, megszórjuk reszelt cheddar sajttal és 180 fokon kb. 20-30 percig sütjük, majd megszórjuk aprított petrezselyemmel. Sötét sörrel és főtt rizzsel fogyasztjuk.
http://streetkitchen.hu/2016/09/23/toltott_gomba_953