Sajtszuflé

Hozzávalók:


Hozzávalók 6 szuflétálkához
25 dkg vaj
12,5 dkg liszt
2 dl tej
10 dkg reszelt sajt (többféle is lehet)
1 dl főzőtejszín
3 tojás
őrölt szerecsendió
cayenne bors

Elkészítés:


A vajat felolvasztjuk, a szuflétálakat kivajazzuk és kilisztezzük. A maradék vajhoz adjuk a lisztet, és 1-2 percig megfuttatjuk rajta. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a tejet, majd a sajtot is beleszórjuk, hogy felolvadjon. A tejszínt és a tojássárgákat is a keverékhez adjuk, majd fűszerezzük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és hozzáforgatjuk a sajtos masszához. Az egészet szétosztjuk a sütőtálkákban, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük úgy, hogy kicsit kibuggyanjon a formából. Húsok mellé kitűnő választás.