Sárgabarackos mákosguba felfújt

Hozzávalók:


20-25 centis jénaihoz
6 kifli
1 l tej
3 tojás
10 dkg mák
fél csomag vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
6-8 ek baracklekvár
kis vaj/margarin

Elkészítés:


A tepsit/sütőformát kivajazzuk, kiflit felvágjuk.
Tojásokat szétválasztjuk, fehérjéből kemény habot verünk.
Sárgáját elkeverjük a cukorral, pudingporral, lekvárral és a tej 3/4-ével.
Rálocsoljuk a kiflire, összeforgatjuk, majd hozzákeverjük a habot is.
Egy réteg kifli mehet a tepsibe, majd alaposan megszórjuk a mákkal, majd az újabb réteget ugyanúgy. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 30 percet, kb. félidőben locsoljuk rá a maradék tejet, hogy ne száradjon ki a teteje. Baracklekvárral lelocsolva, porcukorral tálaljuk.
Süthető muffin formában is!