Sárgadinnye uborka lekvár

Hozzávalók:


1 uborka (kb. 25-30 dkg),
1/2 sárgadinnye (kb. 40-50 dkg)
1/2 rúd vanília kikapart magja,
1/2 evőkanál apróra vágott menta,
25 dkg befőző cukor
1 teáskanál citromsav

Elkészítés:


Tisztítsuk meg a dinnyét és az uborkát, vegyük ki a magokat és reszeljük finomra egy nagy lábosba. Adjuk hozzá a vanília kikapart magjait, a cukrot, és a finomra vágott mentát. A citromsavval a lekvárunk savasságát tudjuk befolyásolni, nem kötelező beletenni, de kellemesebbé teszi az ízét. Amennyiben nem befőző cukrot használunk, adhatunk hozzá egy reszelt zöld almát ezzel a pektintartalmat növeljük, esetleg pektint is használhatunk. Én egy órát főztem, néha kavargatva, és amikor a zöldség-gyümölcs opálos lett egy botmixerrel kicsit átmixeltem, majd még forrón üvegekbe töltöttem. 5 percre fejtetőre állítottam, és irány a polc a kamrában.