Sörkifli

Hozzávalók:


12 darabhoz
• 50 dkg liszt
• 1 csapott evőkanál só
• 1 kávéskanál cukor
• 3,5 dl tej (egy része lehet víz)
• 1,5 dl olaj
• 2,5 dkg friss élesztő
a tetejére:
• nagy szemű só
• magok

Elkészítés:


Belemorzsoljuk a langyos cukros tejbe az élesztőt, és félretesszük.

A lisztet a sóval tálba szitáljuk, beleöntjük az élesztős tejet és az olajat, majd lágy tésztát dagasztunk belőle. Letakarva duplájára kelesztjük.

Ezután lisztezett deszkára borítjuk, ellapogatjuk, és nagyjából 60 cm átmérőjű körré nyújtjuk. 12 körcikkre vágjuk, ezeket kívülről befelé haladva feltekerjük (sajtot lehet bele tenni), sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 40-45 perc kelesztés után vízzel alaposan megspricceljük, tetszés szerinti magokkal, sóval megszórjuk, és a 200 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük (nem árt neki még néhány spricc víz.. :) )