1 adaghoz:
2 egész tanyasi tojás és egy fehérje
2 nagy szelet „igazi” főtt sonka zsírréteggel a szélén
1 fej salotta (mogyoróhagyma)
kis darab piros kápia paprika finomra vágva
6 levél medvehagyma finomra vágva
2-3 dkg vaj
1-2 dkg gruyére sajt
Himalája só, frissen őrölt bors
A szuflé tálkákat kivajaztam és kibéleltem a sonkával. A tojásokat és a fehérjét felvertem és fűszereztem. Beleöntöttem a kibélelt formákba. Vajon megdinszteltem a salottát, a paprikát és a medvehagymát, majd a tojásra kanalaztam. Megszórtam sajttal és betoltam a 190 C fokra előmelegített sütőbe. 15 percig sültek, míg "fel nem jött" a tojás.
http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.hu/2014/03/sonkaban-sult-medvehagymas-rantotta.html