1 tekercs friss pizza tészta (Tante Fanny) v. saját pizzatészta
12 szelet vékony sonka
12 szelet vékony sajt
a mázhoz:
8 evőkanál vaj
2 evőkanál barna cukor,
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 evőkanál dijoni mustár,
1 evőkanál mák
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy sütő tepsit olajjal kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk.
A pizza tésztát egy nagy vágódeszkára vagy tiszta munkalapra tesszük.
Egyenletesen befedjük a sonkaszeletekkel.
Betakarjuk a sajtlapokkal.
A hosszabbik oldaláról szorosan feltekerjük. 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk.
A tekercseket az előkészített tepsibe tesszük.
Egy lábasban közepes lángon melegíteni kezdjük a mártás hozzávalóit, közben habverővel kevergetjük.
Amikor már sima, olvadt máz lesz belőle, egyenletesen elosztva a tekercsekre öntjük.
(Ha később szeretnénk megsütni, tegyük a hűtőbe.)
Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
http://www.kiskegyed.hu/kiskegyed-konyhaja/kiskegyed-konyhaja/forro-sonkas-sajtos-tekercs-mustaros-martassal-sutve-lepesrol-lepesre-139711