1 egész csirkemellfilé
50 dkg spárga
3 evőkanál olaj
3 evőkanál szójaszósz
fél citrom leve
2 evőkanál víz
1 kávéskanál étkezési keményítő
só
őrölt fekete bors
A húst kisebb kockákra vágjuk és enyhén sózzuk.
A spárgát kb. 2 cm hosszúságúra daraboljuk. A spárgasípok alsó, fás részét ne használjuk fel.
Lábosban felforrósítunk egy evőkanál olajat, rátesszük a spárgát és lassú tűzön, időnként rázogatva puhára pároljuk (8-10 perc). Kiszedjük és félretesszük.
Újabb kanálnyi olajat teszünk a serpenyőbe és a csirkemell fele mennyiségét belerakjuk. Meglocsoljuk egy evőkanál szójaszósszal és időnként átkeverve megsütjük.
Ugyanígy járunk el a hús másik részével is.
Ha elkészültünk a második adaggal is, hozzáadjuk a spárgát és az első adag húst.
A maradék szójaszószt, a citromlevet és a vizet elkeverjük a keményítővel és a húsra öntjük. Meghintjük pici őrölt borssal, ha kell, még sózzuk és az egészet összeforraljuk.