50 dkg fagyasztott spenót, felengedve
2 tömlős ömlesztett sajt (20 dkg)
20-40 dkg feta jellegű sajt
só
őrölt bors
1-2 gerezd fokhagyma
(sonkát nem ír az eredeti recept, de határozottan jót tesz neki :) )
40 dkg száraztészta
A spenótot felmelegítjük, és addig hagyjuk főni, amíg a felesleges víz el nem párolog alóla.
Ha friss spenótból készítjük, akkor a megtisztított, alaposan lecsepegtetett kissé összetépkedett spenótot kevés zsiradékon fonnyasszuk meg. Ha kihűlt, nyomkodjuk ki a levét és botmixerrel pürésítsük kicsit.
Hozzákeverjük a krémsajtot és az apróra vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és belereszeljük a sajt felét. (sót csak óvatosan, mert a feta is sós!!)
Pár percig rotyogtatjuk a szószt, amíg a sajt krémesre nem olvad benne, mehet hozzá a sonka, majd vagy összekeverjük a tésztával, vagy a tetején tálaljuk, a maradék sajttal megszórva.
Tipp: előre elkészítve, hűtőben tárolva napokig eltartható. Sütőben felmelegíthető.