a csirkéhez:
olívaolaj
500 g csirkemellfilé
só
bors
Hozzávalók a szószhoz:
50 g vaj
2 gerezd fokhagyma
1 nagy tk liszt
150 ml húsalaplé (vagy víz)
300 g laskagomba
só
bors
parmezán
60 ml tejszín
1 nagy marék bébi spenót levél
Először a húst sütjük szinte készre. Ehhez a csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és pirosra sütjük a csirkék mindkét oldalát. Félrerakjuk őket. A szószhoz a vajat a serpenyőbe dobjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Picit átkeverjük, vigyázva le ne égjen, majd hozzáadjuk a lisztet. Elkeverjük és felöntjük a húsalaplével, ezután hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott laskagombát is. Kb. 10 percig kevergetve főzzük a szószt, közben sózzuk, borsozzuk. Belereszeljük a parmezánt és hozzáöntjük a tejszínt is. Rádobjuk a spenótleveleket, átkeverjük, majd jöhetnek bele az elősütött csirkemellek. Még pár percig főzzük a szósszal együtt. Kedvenc tésztánkkal vagy rizzsel tálaljuk.