Spenótos ricottás cannelloni csirkével

Hozzávalók:


14 cannelloni cső

A töltelékhez
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
350g csirkemellfilé
200g leveles spenót, mirelit
200g ricotta
étolaj

bors

A szószhoz
1 kis fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 doboz kockázott paradicsom saját levében

bors
étolaj
cukor, ha szükséges

100g reszelt sajt, nálam trappista, mozzarella vegyesen

Elkészítés:


A csirkemellet megmostam, szárazra töröltem, majd 1x1cm-es kockákra vágtam. A hagymát finomra vágtam, kevés olajon megfonnyasztottam, majd rádobtam a csirkehúst és együtt pirítottam. Hozzáadtam a fagyos spenótot, zúzott fokhagymát és addig pároltam, míg a spenót ki nem olvadt. Sóztam, borsoztam és belekevertem a ricottát.
A szószhoz a hagymát finomra vágtam, kevés olajon megfonnyasztottam, majd felöntöttem a paradicsomlével, hozzáadtam a zúzott fokhagymát, borsoztam és összeforraltam.
A sütőt 180 fokra előmelegíttetem. Egy tűzálló tálba tettem a szósz felét. A cannellonikat megtöltöttem a töltelékkel. A csövecskéket szorosan egymás mellé helyeztem a paradicsomra, majd ráöntöttem a szósz másik felét is. Alufóliával letakarva 30 percig sütöttem. Ennyi idő alatt a tészta megpuhult. Rászórtam a durvára reszelt, elkevert sajtokat és aranybarnára sütöttem.

Trükkök, tippek, praktikák:


készíthetjük húsmentesen is, akkor adjunk több ricottát, vagy más zöldséget, pl. gombát, a töltelékhez.
Paradicsomszósz helyett süthetjük besamelben is.