Sportszelet

Hozzávalók:


A masszához:
500 g keksz - háztartási (darált)
4 evőkanál kakaópor
250 g vaj
80 g kristálycukor
2 dl 1,5%-os tej
1.5 evőkanál rum aroma
A tetejére:
2 tábla étcsokoládé (v. tortabevonó)
1.5 evőkanál étolaj

Elkészítés:


A darált kekszet a kakaóporral egy nagy tálban összekeverem. A kockára vágot vajat egy lábasban megolvasztom. Mikor már majdnem folyékonyra olvadt, hozzáadom a cukrot és a tejet, majd az egészet felmelegítem..A cukros-tejes olvasztott vajat a kakaós darált kekszre öntöm, majd a kimért rum aromával meglocsolom. Az egészet jól összegyúrom.Kb. egy 28x25-ös tepsiformát folpakkal kibélelek, és ebbe simítom bele - először kézzel, majd egy habkártyával, hogy sima legyen a felszíne - a kekszes masszámat. Ha ezzel megvagyok, a tepsit a hűtőbe teszem. Gőz felett 2 tábla csokit 2 ek. étolajjal felolvasztani, rákenni, hűtőbe rakni és forró vízbe mártott késsel szeletelni.