Sült csirkefalatok pikáns mázban (Zé)

Hozzávalók:


A csirkéhez:

300 g csirkemellfilé

bors
5 ek liszt
1 nagy tojás
40 ml tej
8 nagy ek natúr corn flakes (kukoricapehely)
A szószhoz:

1 púpos tk barna cukor
1 tk worchester szósz
1 tk szójaszósz
1 nagy tk méz
1 tk ketchup
2 csipet fokhagymapor
1 csipet bors
2 mk almaecet
1 mk tabasco szósz

Elkészítés:


Kb. hüvelykujjnyi darabokra vágjuk a csirkemellet, picit sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálba mérjük a lisztet. Egy másikban a tojást lazán felverjük és összekeverjük a tejjel. Egy harmadik tálban durvára törjük a corn flakes-t. A csirkedarabokat először a lisztbe forgatjuk, aztán a tejes tojásba, végül a durvára tört kukoricapehelybe. Sütűpapíros tepsire rakosgatjuk az így bepanírozott csirkedarabokat és 200 C-on kb 18 perc alatt aranybarnára sütjük. Amíg a csirke sül egy kis edénybe öntjük a szósz hozzávalóit és összeforraljuk. Folyamatosan kevergetve szirupos állagúra sűrítjük. Amikor a csirkemellek megsültek, belefogatjuk őket az elkészült szószba.