Hozzávalók kb. 20 db-hoz: 12,5 dkg vaj, 34 dkg liszt, 1 db tojás, 18 dkg porcukor, csipet só, 1 evőkanál vanília aroma, 1 teáskanál fahéj, 2 evőkanál tej.
A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sót, a vanília aromát, a fahéjat és a tojást. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a lisztet és a tejet, melyekkel puha tésztát készítünk. Fóliával letakarva hűtőbe tesszük legalább 1 órára, majd jól belisztezett gyúlólapon 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Korongokat szaggatunk ki a tésztából, majd a sütipecsétet rányomjuk. 15-20 percig sütjük 180°C-ra előmelegített sütőben, kissé aranybarna színűre.
A keksz frissen kemény, de 1-2 napig állva hagyva visszapuhul.