Szezámmagos minikiflik

Hozzávalók:


32 kicsi kiflihez

25 dkg liszt
fél ek. só
0,75 dl olaj
1,5 dl langyos tej
1 kk. cukor
2,5 dkg friss élesztő

Tetejére:
1 felvert tojás
szezámmag

Elkészítés:


A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat és a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt. Simára dagasztjuk és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
2. A megkelt tésztát kettévesszük, a tésztadarabot kör alakúra nyújtjuk ( jó vékonyra) és 16 cikkre vágjuk egy pizzavágó vagy éles kés segítségével. Az egyes cikkeket még kicsit ellapogatjuk vagy nyújtófával még picit vékonyítunk rajtuk és a szélesebb felüknél kezdve feltekerjük őket. Sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket úgy, hogy a végeik alulra kerüljenek, így kelés/ sülés közben nem fognak szétnyílni. Sütés közben még nőni fognak rakjuk távolabb egymástól.
3. Felvert tojással megkenjük a tetejüket, megszórjuk szezámmaggal és mehetnek a hideg, 200 fokos sütőbe, aminek az aljába odatettük a lábas vizet. 20 perc alatt szép pirosra sülnek.
A tészta másik felével hasonlóképp járunk el, így 36 kis egyfalatos kiflink lesz, úgyhogy érdemes duplázni az adagot, legalább!