(1 pohár = 250 ml) 2 egész tojás, 1 pohár kaukázusi kefír, 1 pohár nádcukor, ½ pohár semleges étolaj (repceolajat használtam), 2 pohár liszt (fele búza finom, fele tönköly finom), ½ sütőpor, 1 csapott mkk só, 1 cs vaníliás cukor, ½ citrom leve, 1 citrom reszelt héja (lime is mehet, ha van kéznél), 50 dkg magozott nagyobb méretű szilva, fahéj + nádcukor összekeverve
A szilvákat kimagoztam, félretettem. Először a tojásokat jól kikevertem a cukrokkal, citromhéjjal, majd hozzáöntöttem a kefírt is és tovább habosítottam. Beleöntöttem az olajat és a citromlét is, majd keverés közben kanalanként a sütőporral és a sóval elkevert liszteket is. Szép fényes homogén, nem túl sűrű masszát kell kapnunk, ami inkább folyékony, mint szilárd (önthető állagú). Egy 20x30 cm-es tepsit kivajaztam és liszteztem. Ebbe simítottam bele a masszát. A tetejére kerültek a félbevágott szilvák a belsejükkel felfelé. Végül a fahéjas cukorral megszórtam a tetejét, különösen a szilvákra tettem bőkezűen belőle. Alsó-felső állásban sütöttem 200ºC-on kb. 10 percig. Ekkor kezdett emelkedni, a hőfokot 180ºC-ra csökkentettem és még 40 percet adtam neki. Tűpróbával ellenőriztem és így alakult ki a végső idő. A vége felé érdemes 5-5 perccel növelni a sütési időt és mindig ellenőrizni. Amikor kivettem, a szilvákban még folyékony állapotban volt némi fahéjas olvadt cukor, ezért húsvillával megszurkáltam őket, hogy a zamatos nedű a tésztába folyhasson.