Tarte flambee -Matyi Éva

Hozzávalók:


Hozzavalok : (ket 30x25 tepsivel lesz ebbol a mennyisegbol)


250 gr liszt (ha van kenyerliszt, ha nem akkor sima liszt is megfelel.
12,5 gr friss eleszto vagy 1/2 zacsko szaritott
1 csipet cukor
1/2 kk so
viz 160-180 ml (lisztfuggo)
2-3 ek olivaolaj

Feltetnek:

1 nagy doboz creme fraiche (300-400 ml) vagy tejfol
valamilyen fustolt husos szalonna kb 300 gr nagyon vekonyra szeletelve.
1 nagy hagyma
friss kakukkfű ízles szerint (tálalásnál is)
es szerecsendió amit én nem szeretek de tegnap kivételt tettem és izlett.

Elkészítés:


160 ml langyos vizet elkeverunk 1 csipet cukorral es az elesztovel. felretesszuk pihenni. Mikor felfutott hozzaontjuk a liszthez, jol kidolgozzuk es hozzaadjuk a sot. Ujbol eldolgozzuk es hozzaadunk 1 ek .oliovaolajat amit jol beledolgozunk a tesztaba.
Duplájára kelesztjük majd kettéosztjuk a tésztát és minden darabot szep vekonyra nyujtunk. En hajszalvekonyan beolajozott sutopapiron nyujtottam kisebb tepsi mereture ami 30x25cm. A hagymat hajszalvekonyra szeleteltem , a husos szalonnat is nagyon vekonyra vagtam. Osszekevertem 2 ek olivaolajjal es keves soval, friss kakukkfuvel. Hagytam 5 percet allni, aztan szepen raszortam a mar kinyujtott tesztara ,elotte megkentem a crem fraiche-el vagy a tejfollel. Rareszeltem a szerecsendiobol finoman, epphogy egy lehelletnyit. 230c sutottem addig mig a teszta szelei megpirultak. Akkor kivettem, addigra a hagyma is finoman megpirult es a husos szalonnabol is mennyei izek szabadultak fel. Meglocsoltam olivaolajjal, itt ott, egy par aranylo olajcsepp kerult ra, amitol meg szebb lett es megszortam friss kakukkfu agacskakkal. Elhagyhato, de mivel en imadom a kakukkfuvet es egymagaban is eszem, en nem hagytam ki. Keszitsetek el isteni finom, de a tesztat szep vekonyra nyujtani, mert igy az igazi .

Trükkök, tippek, praktikák:


http://matyievakonyhaja.blogspot.hu/2017/06/tarte-flambee.html