- 60 dkg csirkemell vagy pulykamell
- 1 szál póréhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejszín
- kb. 15 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- diónyi vaj vagy olaj
A csirke- vagy pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, aztán sózzuk és borsozzuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, beletesszük a hússzeleteket (az sem baj, ha kicsit átfedésben vannak), aztán ráterítjük a felkarikázott póréhagymát, és reszelt sajttal betakarjuk. Felöntjük egy pohár száraz borral (nekünk nem volt itthon most más, csak a saját boraink, így a tavaly nyáron készült bodzavirágborból adtunk hozzá, mert az elég száraz volt), öntünk alá 2 dl tejszínt, és 30-40 perc alatt készre sütjük.
Bármilyen körettel nagyon ízletes, mi most krumplival és francia salátával tálaltuk.