30 dkg csiperke
30 dkg laskagomba
2 szál újhagyma
1 evőkanál vaj
1 marék metélőhagyma
1 marék petrezselyemzöld
1 szál friss rozmaring
őrölt bors
só
3 dl tejszín
a tálaláshoz: pirított kiflikarikák, 4 dkg parmezán
A kétféle gombát kisebb kockákra, az újhagymát karikákra vágjuk. A hagymát a vajon pár percig pirítjuk, majd rádobjuk a gombát, és rövid ideig együtt dinszteljük. Kb. 2-2,5 liter vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk, a zöld fűszereket is beleszórjuk, és az egészet puhára főzzük. A levest a tejszínnel behabarjuk, utána már csak pár percig forraljuk. A végén botmixerrel pépesítjük, ha kell, utánaízesítjük. Parmezánnal megszórjuk, és pirított kiflikarikákkal tálaljuk.