Hozzávalók 4-5 személyre
25 dkg tészta
3 pár virsli
30 dkg főtt kukorica
1-2 savanykás alma
15 dkg csemegeuborka
15 dkg sajt
40 dkg majonéz
80 dkg tejföl
só
mustár
frissen őrölt bors
2 gerezd fokhagyma reszelve
1 csokor petrezselyemzöld aprítva
hagyma
Megfőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és 2 evőkanál olajjal átkeverve hűlni hagyjuk; ez utóbbi megakadályozza az összetapadást.
Mártást készítünk egy nagyobb tálban a majonézből, a tejfölből és a fűszerekből. Apró kockákra vágjuk a sajtot, az uborkát és az almát, a mártáshoz adjuk a kukoricával együtt. A virslit felkarikázzuk, és a közben kihűlt tésztával együtt szintén beleforgatjuk. Lefedve 1-2 órára hűtőbe tesszük a salátát, hogy összeérjenek az ízek.