250 g mascarpone
3 tojás
3 ek cukor
3 dl hideg erős feketekávé
2 dl tej
1 cs vaníliás cukor
1 cs babapiskóta
1 ek rum vagy amaretto likőr
kakaópor
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat 2 ek cukorral és a van.cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, és ízlés szerint rumot, vagy a likőrt, és kemény, habos krémmé keverjük.
Ezt követően a felvert habot óvatosan a krémhez keverjük.
A kávét a tejjel és kevés cukorral összekeverjük (ízlés szerint rummal v. a likőrrel ízesíthetjük). A babapiskótát a tejeskávéba mártjuk (piskóta minőségétől függően néhány másodpercre, lényeg, hogy ne ázzon el teljesen!), egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban. Ezután a piskótára egy réteg mascarpone krémet teszünk, és kakaóporral meghintjük.
Ezután újabb sor piskóta következik, és a rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogy az alapanyag. A tetejére krém kerül.
A kész tiramisut 2-3 órára hűtőbe tesszük, tálalás előtt a tetejét kakaóval megszórjuk.