20 dkg cérnametélt
5 dkg vaj
20-25 dkg dióbél
2 maréknyi mazsola
20 dkg méz vagy 25 dkg cukor
1/2 citrom leve, csipetnyi só
A mazsolát langyos vízben beáztatjuk. A tésztát lobogó-forró, sós vízben megfőzzük (kb. 2-3 perc), majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Elkeverjük a vajjal (a vajat előre felolvaszthatjuk, de ha a forró tésztára kisebb darabokban tesszük és idővel néhányat keverünk rajta, hasonló eredményt érünk el).
A mézet vagy cukrot 4,5 dl vízzel felmelegítjük és 10 percen át közepes hőfokon forraljuk, majd hozzáadjuk a citromlevet és további 5 percig forraljuk a szirupot.
A diót ledaráljuk vagy durvára vágjuk, a mazsolát lecsepegtetjük és ízlés szerint ledaráljuk vagy egészben hagyjuk. A tésztával kibélelünk egy csészét, közepét megtöltjük a dió és mazsola keverékével, tésztával befedjük, majd a töltött tésztát a csészéből óvatosan sütőpapírral bélelt, mélyebb tepsibe fordítjuk és az eljárást addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük aranyszínűre, és ha elkészült, locsoljuk meg a sziruppal. Jól lehűtve tálaljuk.