Töltött kenyér

Hozzávalók:


Kenyér
"Maradékok" :) (sonka, bacon,hagyma, szalonna, sajt, szalámi....)

Elkészítés:


Alapja egy kenyér, melyet 1 cm-es szeletekre vágunk úgy, hogy az álját nem vágjuk át ( kb. 1 cm részben).
A szeletek közé tesszük a maradék felvágottakat. Az én töltelékem, bacon szalonna, főtt, füstölt tarja, párizsi, szalámi, füstölt szalonna, lilahagyma, edámi sajt volt. Egy kicsit megspricceltem vízzel és sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon egy órán át sütöttem. Félúton, beterítettem alufóliával, hogy ne barnuljon túl, de a töltelék átsüljön
Míg sült, elkészítettem a zöld salátát. Kígyóuborkát vékony karikákra vágtam, a hagymát is, a daraboltam. Kicsit besóztam és cukor, víz, ecet, kapor keverékével leöntöttem. A végén citrom ízesítésű, olíva olajjal locsoltam meg.
Mire a kenyér megsült, az ízek is összeértek és kellemes, ropogós, friss saláta készült.