Török puha kalács koszorú (Yumuşak Açma)

Hozzávalók:


150 ml meleg tej
150 ml meleg víz
150 ml olaj
25 g friss élesztő
1 db tojás
1 teáskanál só
2.5 evőkanál cukor
550 g liszt
A tetejére:
1 db tojás sárgája

Elkészítés:


Ez egy fantasztikus török recept. Nagyon könnyű és puha a tésztája. Enyhén édes, így lekvárral vagy mogyorókrémmel kiváló reggeli.

A folyékony hozzávalókat egy tálba öntöm és belemorzsolom az élesztőt. Beleteszem a tojást és a cukrot. Kézzel jól elkeverem és az élesztő darabjait szétnyomkodom.
Amikor jól elkeveredett, hozzáöntöm a lisztet és a sót. Összegyúrom úgy, hogy egy puha tésztát kapjunk. 60 percig meleg helyen kelesztem.
A megkelt tésztát 10 részre osztom. Olajozott felületen 50 cm-es rudat formázunk.
Ezt félbe hajtom és megtekerem.
Majd koszorút formázok belőle.
Tojás sárgájával lekenem és 195 fokon 15-20 percig sütöm.
Ízlés szerint sütés előtt megszórhatjuk cukros darált dióval vagy mákkal.

Trükkök, tippek, praktikák:


https://cookpad.com/hu/receptek/2366752-yumusak-acma-puha-kalacs-koszoru