6 dl tej
4 dl zsíros tejszín
1 csipet só
2,5 dl kerek szemű rizs (rizottórizs)
1 vaníliarúd 5-8 dkg (nyírfa)cukor
továbbá:
2 tojássárgája
1 evőkanál kókuszcukor
A tejszínt és a tejet feltesszük főni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a sót, a felhasított vaníliarudat és az átmosott, lecsöpögtetett rizst. Takaréklángon, a lábost lefedve 15-18 percig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul, és sűrűre, krémesre nem fő. Amikor elkészült, langyosra hűtjük, eltávolítjuk belőle a vaníliát. Hozzákeverjük a tojássárgáját, és tűzálló edényekbe adagoljuk. Megszórjuk a cukorral, és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tetején a cukor aranybarnára olvad. Melegen vagy hidegen tálaljuk.