Túrós gyümölcsös szelet

Hozzávalók:


Tészta hozzávalói 24x34 cm-es tepsihez:

12,5 dkg liszt (Nagyi süteményliszt)
12,5 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
4 db tojás (nagy)
1 tk sütőpor
5 dkg vaj
5 dkg étcsokoládé
csipet só
Túrós töltelék hozzávalói:
50 dkg túró
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs vaníliás pudingpor
2 dl víz
1 citrom leve és reszelt héja
3 dl Hulala (v. habtejszín)
10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
Gyümölcsös-zselatinos rész hozzávalói:
10 dkg áfonya
2-3 db őszibarack
2 cs színtelen tortazselé

Elkészítés:


A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük ki. A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd szintén hűtsük ki.
A keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, és az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük jó habosra.
Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, először adjuk hozzá a vajat, majd a csokoládét is. (ekkor egy lágyabb masszát fogunk kapni)
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a tojásos-cukros.... masszához.
Ezután fakanállal óvatosan keverjük, forgassuk össze.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a tésztát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig, tűpróbáig. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
A pudingport keverjük simára a vízzel, majd állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután hűtsük ki teljesen.
Töltelék:
A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és ízlés szerint citromlevet, majd keverjük simára.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, majd addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
Ezután öntsük hozzá a túrós keverékhez, és szintén keverjük simára.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, fakanállal keverjük hozzá a túrós keverékhez.
Ezután egyenletesen kenjük rá a tepsiben lévő, teljesen kihűlt tésztára, majd tegyük be egy pár órára a hűtőbe, hogy a túrós töltelék teljesen megdermedjen.
Teteje:
Az őszibarackot vékonyan szeletjük fel, az áfonyát folyó víz alatt mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra.
Vegyük ki a hűtőből a süteményt, majd ízlés szerint helyezzük rá a felszeletelt őszibarackot, és az áfonyát.
A tortazselét készítsük el a tasakon lévő leírás szerint, majd óvatosan öntsük a süteményre.
Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a zselatin teljesen megdermedjen a tetején.
Tálalás előtt vegyük ki a süteményt a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.