Túrós tekercs

Hozzávalók:


500 g liszt
250 ml tej
100 g vaj
2 evőkanál cukor
30 g élesztő
1 csipet só

A töltelékhez:
500 g tehén túró
4 evőkanál cukor
1 db tojás
mazsola

Elkészítés:


Melegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni.
A lisztet szitáljuk egy tálba, belerakjuk a puha vajat. Én ezt egy kicsit elmorzsoltam a liszttel.
Öntsük hozzá az élesztős tejet, és jól dolgozzuk össze.
Készítsük el a tölteléket, a túrót keverjük el a cukorral és a tojással.
A tölteléket tegyük a kinyújtott tészta közepébe, és a széleit ferdén 2 centinként vagdossuk be a töltelékig.
Hajtsuk fel a széleket míg el nem fogynak. Így olyan lesz mintha fonott lenne.
A töltelék felett a széleket jól lenyomkodjuk, letakarva 15-20 percig kelni hagyjuk. Utána tepsibe rakjuk, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk cukorral ízlés szerint.
Előmelegített sütőben 180 C fokon sütjük, mikor a tészta szép piros, el is készült.

Trükkök, tippek, praktikák:


https://cookpad.com/hu/receptek/2372932-isteni-finom-turos-tekercs