Vadas gomba

Hozzávalók:


A vadas alaphoz
1 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb petrezselyemgyökér

babérlevél
1 darabka citromhéj
2-3 evőkanál tejföl
1 teáskanál mustár

750 g apróbb méretű csiperkegomba
1 vöröshagyma
3-4 evőkanál olaj
bors

kávéskanálnyi liszt

Elkészítés:


Megtisztítjuk a zöldségeket, karikára vágjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, odatesszük főni.
Sózzuk, 1-2 babérlevelet adunk hozzá, és puhára pároljuk. Az időközben elpárolgó vizet pótoljuk.
Ha kész, a babérlevelet és a citromhéjat eltávolítjuk.
A gombát megmossuk, negyedeljük vagy felszeleteljük.
A kockára vágott vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, és rátesszük a gombát. Sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük.
A puhára főtt zöldségeket a főzővízzel együtt botmixerrel pépesítjük, belekeverjük a tejfölt és a mustárt.
A gombára szórjuk a lisztet, kb. 1 percig kevergetve pirítjuk, majd beleöntjük a vadas alapot és az egészet összeforraljuk.
Ha szükséges, még sózzuk és borssal ízesítjük.