Vakondtúrás torta (gluténmentes)

Hozzávalók:


24 cm-es tortaformához (kb. 12 – 14 szelethez)

gluténmentes vakondtúrás tortagluténmentes piskóta

200 g margarin
250 g kristálycukor
4 egész közepes méretű (M-es) tojás
2 teáskanál GM sütőpor
300 g Nutri Free Mix per Dolci gluténmentes liszt
60 g holland gluténmentes kakaópor
Töltelék

4 db banán
400 g habtejszín
90 g csokidara
1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:


A margarint habosra keverjük a kristálycukorral, majd ehhez adjuk hozzá egyesével a tojásokat.
A lisztet, kakaóport, sütőport elkeverjük és apránként a margarinos krémhez adjuk.
Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk és egyenletesen eloszlatjuk benne a piskótát.
180 °C fokra előmelegített sütőben megsütjük. Az én sütőmben ez pont 60 perc volt, de érdemes 45 perc után tűpróbát végezni, ha nem ragad rá a piskóta a tűre, akkor kész van.
A megsült piskótát teljesen hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, a nagyon édes szájúak esetleg 2 evőkanál porcukrot adhatnak hozzá.
A kemény habba belekeverjük óvatosan a csokireszeléket.
vakondtúrás torta gluténmentes süti recept
A kihűlt piskóta belsejét kanál segítségével kikaparjuk.
vakondtúrás torta gluténmentes sütemény recept 2
Vékonyan kikenjük a belsejét krémmel.
Szép sorba, egymás mellé fektetjük a megpucolt banánokat, majd a tetejére halmozzuk a krémet.
vakondtúrás torta gluténmentes torta recept
vakondtúrás torta gluténmentes sütemény recept
A krém tetejét megszórjuk a piskóta kikapart, összemorzsolt belsejével.
Érdemes akár egy éjszakára hűtőszekrénybe tenni, így az ízek még jobban összeérnek.

Trükkök, tippek, praktikák:


https://glutenerzekeny.hu/glutenmentes-receptek/vakondturas-torta-ez-iz-lik/