Vaníliakrémes darázsfészek

Hozzávalók:


1/2 kg liszt,3 tojassárgája
3 dkg élesztő
4 dl tej
18 dkg cukor
15 dkg vaj
1/4 rúd vanília, vagy 1 cs. van cukor

Elkészítés:


A lisztből, 3 tojássárgájából, a felfuttatott élesztőből, 3 dkg cukorból rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. 1/2 órát meleg helyen pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk.
15 dkg cukrot, 15 dkg vajjal és a vaníliával habosra verünk és rákenjük a tésztára. Összetekerjük, és 2 ujjnyi szeleteket vágunk, és kikent tepsibe rakjuk úgy, hogy a tekercselt része felfelé legyen.
Újabb fél órát hagyjuk kelni, míg szép magasra nő.
Alsó-felső sütésen, 180 fokon süssük. Mielőtt kivesszük, leöntjük 2 dl. cukros, vaníliás forró tejjel, és pár percre visszatesszük.
Kiborítva forrón, vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.