Villámgyors túrókrém

Hozzávalók:


3-4 adaghoz
250 g túró
125 g mascarpone
200 ml hideg tejszín (min. 30%-os)
80 g porcukor
1 rúd vanília
1 kezeletlen citrom héja
1 nagy marék amaretti keksz (az aldiban vettem nemrég minit, nagyon cuki)
sárgabaracklekvár

Elkészítés:


A túrót, a krémsajtot, a vanília kikapart magjait, a reszelt citromhéjat és a porcukrot kikeverjük. Felverjük a hideg tejszínt, és a krémbe forgatjuk. Az egészet ilyenkor érdemes ilyenkor habzsákba tölteni, így biztosan nem maszatoljuk össze a poharakat.

Már csak a rétegzés van hátra. A poharakba nyomunk egy adag túrókrémet, jöhet rá néhány szem keksz, egy kis lekvár. A tetejére ismét túró, végül még egy kevés lekvár és néhány szem keksz díszítésnek.