Vörösboros tejszínes eperkrémleves

Hozzávalók:


50 dkg eper
15 dkg cukor
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
pár csepp vaníliakivonat
3 dl tejszín
1 evőkanál étkezési keményítő
2 dl vörösbor
a habgaluskához:
1 tojásfehérje
3 dkg cukor
2 dl tej
pár bazsalikomlevél (elhagyható)
Elkészítés

Elkészítés:


Az epret alaposan megmossuk, lecsumázzuk, és kétszer annyi vízzel, mint amennyi ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk a cukrot, fűszerezzük, puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Az étkezési keményítőt elhabarjuk a tejszínnel, pár kanál levest merünk rá a hőkiegyenlítés miatt, majd visszaöntjük a levesbe, és egyet forralunk rajta. A végén beleöntjük a vörösbort, és jól lehűtjük.
A habgaluskához a tojásfehérjét félig felverjük. Hozzászórjuk a cukrot, és addig verjük, amíg el nem olvad benne. A tejet feltesszük melegedni, és amikor gyöngyözik, a habból kanállal galuskákat szaggatunk bele. 2-3 perc alatt, félidőben megfordítva készre főzzük, szűrőkanál segítségével kiszedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A levest a habgaluskákkal tálaljuk. 1-2 bazsalikomlevelet is tehetünk a tetejére.