Zabkásafelfújt (Zé)

Hozzávalók:


2 személyre

100 g zabpehely (aprószemű)
700 ml tej
60 g cukor
1 csomag vaníliás cukor (10-12 g)
3 tojás
1 csipet só
1 marék vegyes fagyasztott bogyós gyümölcs (meggy, feketeribizli, piros ribizli, áfonya, szeder…)

Elkészítés:


A zabpelyhet egy lábasba szórjuk, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot és elkezdjük melegíteni. Mikor felforrt és magába szívta a tejet levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzákeverjük a tojássárgájákat és egy csipet sót. A fehérjét habbá verjük, összeforgatjuk a tojásos masszával és beleöntjük egy serpenyőbe és beleszórjuk a gyümölcsöket. 175 fokos sütőbe rakjuk 35 percre. Mikor megsült, porcukorral megszórva tálaljuk.