Zöldfűszeres burgonyakrémleves

Hozzávalók:


60 dkg krumpli (újkrumpli),
1 hagyma,
5 dkg bacon,
2 dl főzőtejszín,
5 dkg reszelt sajt,
2 cikk fokhagyma,
1 teáskanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
majoránna,
olaj,
só,
bors

Elkészítés:


A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, felöntjük vízzel, Hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, sóval, borssal fűszerezzük, 20-30 perc alatt megfőzzük.
Amikor a krumpli megpuhult, botmixerrel pürésítjük. A tejszínt a liszttel csomómentesre kavarjuk, besűrítjük vele a levest, belekeverjük a reszelt sajtot, végül megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel. A bacont csíkokra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. A kész levest a pirított baconnel tálaljuk. Pirított kenyérkockát vagy levesgyöngyöt is kínálhatunk mellé.