6 tojás
1 dl tejszín
8 dkg reszelt sajt
só, bors, vaj
metélőhagyma
3 közepes újburgonya
8-10 szál spárga
8 koktélparadicsom
2-3 retek
A tálaláshoz
retekcsíra vagy újhagyma
180 fokra melegítjük a sütőt.
Kivajazzuk az omlett készítéséhez használt tálat vagy tálakat. Előkészítjük a zöldségeket.
Sós vízben félpuhára főzzük a falatnyi kockákra vágott burgonyát. Letörjük a fás részt
a tisztított spárgákról, levágjuk róluk a sípot, a többi részüket feldaraboljuk, és sós-citromos-cukros vízben 8-10 percig főzzük. (A gyorsan puhuló sípokat csak pár percre tesszük a többi spárga-darab mellé.)
Félbevágjuk a koktélparadicsomot, felaprítjuk a metélőhagymát, lereszeljük a sajtot. Elhabarjuk
a tojásokat a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajtot és a metélőhagymát.
A kivajazott tálba rendezzük a zöldségeket, rájuk öntjük a tojásos keveréket. A 4 adagot egy darabban kb. 20-25 percen át sütjük, a kisebb, egyszemélyes tálaknál 15-18 perc is elég. Miután elkészült, vagy friss csírával, vagy karikára vágott újhagymával szórjuk meg a tetejét.