40 dkg víz
2,4 dkg friss élesztő
1,5 dkg szárított kovász (én 1 evőkanál friss kovászt használok)
0,6 dkg árpamaláta
2 teáskanál só
csipet aszkorbinsav
3 dkg olaj
65 dkg BL 80 kenyérliszt
2 evőkanál burgonyapehely (elhagyható)
Rugalmas tésztát dagasztunk a hozzávalókból. (Kenyérsütőgépben is megtehetjük, de vigyázzunk, ne melegedjen át a tészta! 22 fok a legjobb.)
Kelesztőtálban körülbelül egy óra alatt duplájára kelesztjük. 12 egyforma részre vágjuk, így hozzávetőleg 100 g-os darabokat kapunk. Gömbölyítjük és 10 percig pihentetjük őket. Ezután zsemléket formázunk belőlük, majd a tenyerünkkel párszor végiggörgetjük őket
a pulton, hogy hosszúkás formájuk legyen.
Előkészítünk 2 sütőzacskót. Mindkettőbe 6-6 darab kenyérkét teszünk egymás mellé úgy, hogy éppen összeérjenek. Ismét hagyjuk őket duplájukra kelni. Közvetlenül sütés előtt pengével mindegyiket végig behasítjuk kissé. Ezután lezárjuk a sütőzacskó száját.
15 percig sütjük 220 fokra melegített sütőben, majd visszavesszük a hőt 200 fokra, és további 15 percig sütjük.