1 kg csirke-, pecsenyekacsa- vagy pulykamáj
1 kg zsír (legjobb a kacsa- vagy libazsír, de megfelel a disznózsír is)
2 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 kávéskanál morzsolt majoránna
csipetnyi őrölt bors
1/2 kávéskanál só
A májat megtisztítjuk, és kisebb, de nem túl apró darabokra vágjuk. A zsírt lefedhető, hőálló edényben felolvasztjuk. Beletesszük a májat, a felkarikázott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát valamint a borsot és a majoránnát. Az edényt lefedjük, és két órára 80 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Amikor kész, sózzuk, és zárható tetejű üvegekbe töltjük úgy, hogy a májat a zsír mindenütt ellepje. Hűvös kamrában sokáig eláll. Felbontás után hűtve tároljuk.
A zsírjával együtt friss kenyérre kenve, zöldségekkel, savanyúsággal fogyasztjuk.