Angol sajtos burgonyakrémleves

Hozzávalók:


1 nagy vöröshagyma finomra aprítva
70 dkg burgonya kis kockára vágva (tisztítva mérve)
1 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
1 kis csokor friss kakukkfű felaprítva
1 l hús- vagy zöldségleves
10 dkg cheddar sajt
1 dl tejszín

feltétnek:
pirított bacon csíkok

Elkészítés:


A vajon és olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát. Fűszerezzük, és átpároljuk a zöldségeket. Felöntjük a húsleves felével, és puhára főzzük. Turmixoljuk, majd hígítjuk a maradék levessel. A sajtot finom lyukú reszelőn lereszeljük, és kisebb adagokban a levesbe olvasztjuk. Végül a tejszínnel krémesítjük, és azonnal tálaljuk.