300 g spenót
300 g túró
kb 3-4 evőkanál reszelt parmezán
3-4 gerezd fokhagyma
sok-sok friss bazsalikom
2 evőkanál olaj
1 tojás
só
2 csomag leveles tészta
Az olajon megdinszteltem az apróra vágott fokhagymát, hozzáadtam a spenótot, a bazsalikomleveleket, a túrót, a parmezánt, levettem a tűzről, sóztam és belekevertem a tojást.
Amikor kihűlt, összeturmixoltam, hogy homogén legyen (a massza nem folyik, ez fontos).
Bolti leveles tésztát használtam, kis téglalapokra vágtam, tettem az egyik felére egy-egy kupac spenótot, félbehajtottam, a széleit összenyomkodtam, a tetejüket nagyon vékonyan bekentem olajjal és betettem a forró sütőbe. (220 fokra előmelegítve 15-20 perc)
A spenót levélt lehet érdemes villával kinyomkodni!