Csokis-banános-mascarponés parfé meggyel

Hozzávalók:


2,5 dl tejszín
2 egész, puha banán
2 egész tojás
10 dkg porcukor
25 dkg mascarpone
5 dkg étcsokoládé
10 dkg friss, magozott meggy
Egy csipet só

A csokiöntethez :
1/2 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


A tojásoknak szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A fehérjéből csipet sóval és 5 dkg porcukorral kemény habot verünk. A tojás sárgákat habosra keverjük a maradék 5 dkg porcukorral. Hozzáadjuk a mascarponét és egészen krémesre keverjük.
A banánt pépesre törjük, és hozzádolgozzuk a mascarponés masszához, majd óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérje habot is.
A 2 dl tejszínt kemény habbá verjük és ezt is hozzáforgatjuk a mascarponés-banános egyveleghez.
Fél deci tejszínben gőz fölött megolvasztjuk az 5 dkg darabokra tört csokoládét. Megvárjuk, amíg langyosra hűl. Közben dúsítjuk a masszánkat a kimagozott meggyel, végül belecsorgatjuk az olvasztott csokoládét, és márványosra keverjük.  Formába öntjük a masszát , fagyasztóba rakjuk 5-6 órára.

Csokiöntet:
Gőz fölött a tejszínben felolvasztjuk a darabokra tört étcsokoládét. A langyosra hűtött csokiöntettel meglocsolva kínáljuk a parfét, amelyet egy- egy szem meggyel diszítünk. Tipp: a meggyet helyettesíthetjük málnával, eperrel, áfonyával, apróra vágott nektarinnal, őszibarackkal.