Nyári töltött karalábé

Hozzávalók:


4 nagy karalábé
egy csokor újhagyma (v 2 fej lilahagyma)
1 paradicsom
1 marék aszalt paradicsom
100g kuszkusz
2 dl víz
2 dl rizstejszín (vagy nem vegánoknak sima tejszín)
bazsalikom, oregánó, só, bors
2 tk zsemlemorzsa + 2 tk sörélesztőpehely keveréke

Elkészítés:


Az aszalt paradicsomot, ha nem elég puha, beáztatjuk. A karalábékat meghámozzuk, megmossuk, félbevágjuk és kivájjuk úgy, hogy mindenhol kb. másfél-két centiméteres fala maradjon, majd félretesszük. Elő lehet főzni a kivájt karalábét enyhén sós vízben. A hagymát felkockázzuk vagy újhagyma esetében felkarikázzuk, és kevés olajon elkezdjük pirítani a karalábé belsejével és a felszeletelt friss és aszalt paradicsommal együtt. Erre jönnek a fűszerek (sok zöldfűszer, só és bors pedig ízlés szerint), majd ha a karalábé egy kicsit megpuhult (ez pár perc, ha elég vékonyra vágtuk), a víz és a kuszkusz. Pár percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a (rizs)tejszínt és még egyszer felforraljuk. A keveréket a kivájt karalábékba töltjük, megszórjuk a tetejét a zsemlemorzsa és a sörélesztőpehely keverékével, majd előmelegített sütőben addig sütjük, míg szépen megpirul (nálunk ez kb. 40 perc volt).