Olívabogyós-tojáskrémes szendvics retekcsírával

Hozzávalók:


6 tojás
7-8 evőkanál majonéz
2 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál citromlé
1 csomó újhagyma (lilahagyma)
1 nagyobb marék (lehetőleg magozott) fekete olajbogyó

őrölt bors
1 csipet cukor vagy édesítő
5 dkg retekcsíra

Elkészítés:


A tojást forrástól számítva 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízzel leöblítve kihűtjük, majd megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk. Az olajbogyót feldaraboljuk. A majonézt a mustárral, a citromlével, a finomra aprított hagymával – a zöld részéből is kerülhet bele – és az ízesítőkkel eldolgozzuk, ezután beleforgatjuk a tojást és az olajbogyót. Péksüteménybe vagy 2 szelet kenyér közé halmozzuk, megszórjuk csírával, és azonnal tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Isteni!