Sárgarépafőzelék pirított mindennel

Hozzávalók:


1 ek vaj
3 ek olíva olaj
1 fej vöröshagyma finomra aprítva
1 gerezd fokhagyma
1 kg sárgarépa kockázva vagy karikázva (2 kanálnyit tegyünk félre)
1 kk őrölt római kömény
1 kk currypor
4 dl alaplé
2 ek tökmag
3-4  brokkolirózsa mandulányi darabokra szedve
pár csepp citromlé
friss petrezselyemzöld

Elkészítés:


A vajat és az olajat alacsony lángon összemelegítjük. Rádobjuk a hagymát, finoman sózom és puhára dinsztelem. Pár kanál vizet hozzáadok, hogy gyorsabban megfőjön. Ráreszelem a fokhagymát, fűszerezem a köménnyel és a curryvel. Fél percig együtt pirítom őket, majd ráborítom a sárgarépát. Alaposan összeforgatom, enyhén sózom és 2-3 percig magasabb lángon tovább pirítom őket. Felöntöm az alaplével, sózom, borsozom és fedő alatt forrástól számított 8-10 perc alatt "haraphatóra" főzöm. A legvégén egy bátor merőkanálnyit pürésítek , majd visszaborítom az alaphoz és összemelegítem. Közben megpirítom a tökmagot majd ugyan azt a serpenyőt füstölésig hevítem. Rácsepegtetek pár csepp olajat és elkezdem pirítani rajta a félretett répát és a brokkolit. Enyhén sózom, pár csepp citromlével meglocsolom. 3-4 perc alatt elkészül, a zöldségek méretétől függően. Chilivel fűszereztem. Friss petrezselyemmel a főzelék tetejére halmozom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Főzelékes Feri