Sült kápia paprikás diós mártogatós

Hozzávalók:


– 500 g kápia paprika
– 60 g dió, durvára aprítva
– 30 g zsemlemorzsa
– 2 evőkanál gránátalma szirup
– 1/2 teáskanál őrölt kömény
– 1/2 teáskanál paprika
– 1/4 teáskanál cayenne bors
– 1 teáskanál chili pehely (opcionális)
- 1 gerezd fokhagyma
– 2 evőkanál olívaolaj, plusz extra a tálaláshoz
– aprított mentalevelek a tálaláshoz
– só
– pita kenyér

Elkészítés:


A kápia paprikákat tegyük tepsibe és 180-200 fokon süssük meg, amíg elkezdenek feketedni. Tegyük egy tálba és fedjük be folpackkal a tetejét, hagyjuk kihűlni. Ezután hámozzuk le a megfeketedett részeket a paprikákról, csumázzuk ki, kaparjuk ki a magokat és vágjuk fel nagyon apró kockákra. Tegyük egy tálba (sülés során szaftos lesz a paprika, ezt is tegyük bele a tálba).
Adjuk hozzá az aprított diót, zsemlemorzsát, gránátalma szirupot, köményt, paprikát, cayenne borsot és chili pelyhet. Öntsük hozzá a 2 evőkanál olívaolajat. Ízlés szerint sózzuk és jól keverjük össze. Tegyük hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek.