Szezámos-spárgás tészta

Hozzávalók:


6-8 szál spárga,
1 gerezd fokhagyma,
2 vékony szál újhagyma,
1 ek. szezámmag,
8-10 dkg kínai Mie tészta,
3-4 cm-s friss gyömbér,
3-4 ek. szójaszósz,
1 tk. méz (vagy 1 ek. mirin),
1 ek. olívaolaj (persze jobb lenne a szezámmagolaj, de nekem elfogyott), 1 tk. csilikrém

Elkészítés:


A spárgákat pucoljuk meg, vágjuk 3 részre
Egy lefedhető teflonserpenyőben, olívaolajon kezdjük el a spárgákat párolni a fokhagymával és a szezámmaggal együtt
Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót: a lereszelt gyömbért, a szójaszószt, a mézet, a csilit. Fedjük le 5-6 percet pároljuk rázogatva, a legvégén adjuk hozzá a feldarabolt újhagymát
Közben főzzük ki a tésztát, majd a lecsöpögtetett tésztát keverjük el a szójaszószos spárgával.