1/2 fej jégsaláta
4 paradicsom
2 fehér húsú paprika
1/2 kígyóuborka
2-3 piros retek
6 evőkanál konzervkukorica
10 ecetes pepperoni
4 főtt tojás
10 dkg vékony szelet húsos, füstölt szalonna ropogósra sütve
reszelt parmezán
az öntethez:
1 evőkanál tavaszi saláta fűszerkeverék
1 teáskanál fekete szezámmag
1 teáskanál morzsolt petrezselyemzöld
1/2 kávéskanál őrölt bors
só
1 teáskanál méz
3 evőkanál lenmagolaj
3 evőkanál almaecet
2 evőkanál frissen facsart citromlé
A jégsalátát a többi zöldséggel és a pepperonival együtt feldaraboljuk, tálba tesszük, majd hozzáadjuk a kukoricát is. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, és a feldarabolt zöldségekre öntjük. A salátát kisebb tálakba szedjük, a cikkekre vágott tojással, a sült szalonnával és reszelt parmezánnal tálaljuk.
Kifőztük 2017. 03.