Két salátacukkini vagy egy kisebb cukkini
1 fej lilahagyma
2 dl rizstejszín (ha nem vagy vegán, akkor sűrű tejszínt használj, mint az olasz panna)
3-4 gerezd fokhagyma
só, bors, bazsalikom, oregánó
penne vagy fusilli
A lilahagymát felszeleteljük és kevés zsiradékon megpirítjuk. Közben a cukkinit is felkockázzuk – kb. fél centis szeletekre vágjuk, majd minden szeletet négybe. Ez kerül a lilahagymára, majd jön az összetört fokhagyma és a fűszerek – só, bors ízlés szerint, a zöldfűszerekről pedig csak annyit, ahogy azokból nem lehet túl sok. Összekeverjük és lefedve pároljuk, amíg a cukkini majdnem megpuhul – ez nem tart sokáig. Ekkor hozzáadjuk a (rizs)tejszínt, és még egyszer összeforraljuk az egészet. Kifőtt tésztával tálaljuk.
szimplan.hu