Túrósbatyu-muffin

Hozzávalók:


Hozzávalók 20 muffinhoz:
a tésztához:

1 dl tej
5 dkg cukor
2,5 dkg friss élesztő
50 dkg liszt
1 csipet só
2 tojás
12,5 dkg vaj
25 dkg túró

a töltelékhez:

2 tojás
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
50 dkg túró

a kenéshez:

1 tojás

Elkészítés:


A langyos tejben feloldottam 1 teáskanál cukrot, belemorzsoltam és felfuttattam az élesztőt.
A lisztet tálas mixer edényébe szitáltam.
Hozzáadtam a sót, az enyhén felvert tojást, a maradék cukrot, az olvasztott vajat, az áttört túrót és az élesztős tejet, majd a dagasztókarral egynemű tésztává dagasztottam.
Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztettem.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá vertem.
A tojássárgáját alaposan elkevertem először a cukorral, majd a citromhéjjal és a túróval, végül beleforgattam a fehérjehabot.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 50 x 40 cm-es téglalappá nyújtottam, 10 x 10 cm-es kockákra vágtam.
Mindegyik közepére 1 csapott evőkanálnyi tölteléket tettem, majd a tésztalap szemben lévő sarkait a töltelékre hajtottam, így alakítottam ki a batyuformát.
A tésztacsomagokat a muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe helyeztem, és kb. 20 percig pihentettem.
A tetejüket enyhén felvert tojással lekentem, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütöttem.