Cseresznyés pite

Hozzávalók:


70 dkg liszt, 25 dkg cukor, 2 evőkanál tejföl, 45 dkg margarin, 2 tojás sárgája. A töltelékhez: 1,2 kg magozott cseresznye, 10 dkg dió, 15 dkg cukor, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 teáskanál őrölt fahéj. A tészta tetejére 1 tojás, porcukor.

Elkészítés:


A lisztet tálba tesszük a cukorral és a margarinnal. Összemorzsoljuk, és amikor már kicsit összeállt, beletesszük a tojások sárgáit és a tejfölt is. A linzertésztából lisztezett gyúródeszkán hengert alakítunk, megfelezzük. Ezt a két cipót letakarva, hűtőszekrényben fél óráig pihentetjük.
A diót sodrófával megtörjük, és a cseresznyére borítjuk. Teszünk hozzá zsemlemorzsát, cukrot, őrölt fahéjat, és alaposan összekeverjük.
A tepsit margarinnal kikenjük, az egyik tésztát az aljába kinyújtjuk, belenyomkodjuk. Ráborítjuk a tölteléket.
A másik cipóból rácsokat sodrunk a tetejére, ezeket felvert tojással átkenjük, és előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Porcukorral megszórhatjuk a tetejét, és kockákra vágva kínáljuk.