Csokoládés pöffeteg

Hozzávalók:


15 dkg liszt
10 dkg étcsokoládé
10 dkg margarin
10 dkg cukor
1 tojás
3 dkg kakaópor
1 teáskanál sütőpor
csipet só
2-3 evőkanál tej
A hempergetéshez:
5 dkg kristálycukor
5 dkg porcukor

Elkészítés:


A lisztet, kakaóport, a csipet sót, és a sütőport összekeverjük.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk.
A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojással. Apránként belekeverjük a langyosra hűlt csokoládét. A csokis masszát a tejjel együtt a lisztes keverékhez adjuk, és összedolgozzuk.
Kissé ragacsos lesz a végeredmény, ezért folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük 1-2 órára. Ezalatt megszilárdul.
A megszilárdult masszából, diónyi gömböket formázunk, és először kristálycukorban majd porcukorban meghempergetjük. A porcukorral nem kell spórolni, akkor lesz szép, ha mindenütt befedi.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a gombócokat, egymástól 2-2,5 cm távolságra.
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, és a tepsin hagyjuk kihűlni. A teteje szépen megrepedezik sütés alatt.
Ha kihűltek, pléh-dobozba tesszük őket, ahol sokáig eltarthatóak.